Joe Higgins kommer till lägret

2008-06-18 12:13:50
Joe Higgins, ledande inom vänstern i nej-kampanjen på Irland, kommer till sommarlägret! Torsdag kväll den 3 juli blir det stormöte om EU och Irlands nej.

Joe Higgins, kommer till lägret direkt från uppföljningen av Irlands nej. Han kommer också att medverka på en presskonferens med svenska media.

– Vi måste öka trycket mot den svenska regeringens planer att med stöd av socialdemokraterna kuppa igenom ett ja till EU-fördraget i riksdagen i höst, säger Per-Åke Westerlund, Rättvisepartiet Socialisterna.
Joe Higgins är en av de skarpaste kritikerna av EU-fördraget i hela Europa. Under kampanjen inför folkomröstningen utmanade han Tysklands förbundskansler Angela Merkel i en debatt.

Axplock ur programmet:

• DEBATT: Klimathotet och alternativet. Klimathotet är redan verklighet, med ökenutbredning, orkaner och halvdöda hav. Idag erkänner även FN att uppvärmningen orsakats av människor. Vad är alternativet? Debatt mellan RS och moderaterna.

• Finland 1918 – hade arbetarna kunnat ta makten? För 90 år sedan avslutades det finska inbördeskriget. 30 000 arbetare på den röda sidan dödades av de vita segrarna, bland annat svenska officerare. Var utgången oundviklig? Inledare: Ulrika Waaranperä, Offensivs redaktion.

• STORMÖTE: Sänk Rasismen – för flyktingars rättigheter. Asylrörelsen 2008 startade i Göteborg och har arrangerat demonstrationer och blockader mot utvisningar.  Hur ska rätten till asyl återtas? Inledare: Kristofer Lundberg, RS Göteborg m fl.
• STORMÖTE: Kampen mot högerpolitiken. Högerpolitik innebär privatiseringar, ökade klyftor och försämrade villkor på arbetsplatserna. Går det att stoppa? Vilka är de största kampfrågorna?
Inledare: Elin Gauffin, RS:are och hyresaktivist, Jonas Brännberg och Lina Thörnblom, kommunfullmäktigeledamöter för RS i Luleå respektive Haninge.

– Ser fram mot lägret

Nasir Ali Panah, Göteborg:
– Jag, min fru Shanaz och våra barn kommer alla på lägret. Det är fyra år sedan jag var utanför Göteborg, så det ska bli trevligt att resa. Träffa andra socialister, nya människor och politik blir trevligast. Jag vill också tacka Rättviseparti­et Socialisterna för den hjälp jag fått.

Anneli Brusved, Göteborg:
– Jag var med förra året och det var kul. Härligt med alla människor och att uppdatera sig politiskt. Det är roligt och lärorikt. Sen är det inspirerande att höra vad andra i partiet har gjort under året.

Tim Cambrant, Umeå:

– Jag åker på sommarlägret dels på grund av alla intressanta möten och fördjupningen i vårt arbete inom CWI, men även på grund av den
goda stämning som kantar lägret i stort. Efter lägret infinner sig en politisk motivation som ibland kan vara svårfunnen i vardagen.

ANMÄL dig idag

Lägret är en billig semester, med bra barnaktiviteter, bad, sport, musik och film – förutom bra politiska seminarier. Kostnaden är 750 kronor för ungdomar/ arbetslösa och 1 250 kronor för arbetande. Då ingår resa, mat och förläggning. Anmäl dig idag: tel 08-724 99 62 eller elevkampanjen@socialisterna.org

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!