Kamp för sänkta hyror och bättre miljö

2008-03-18 13:33:00
Rättvisepartiet Socialisterna ställer inte upp i kårvalet 2008. Vi tar en tillfällig paus och återkommer igen i kommande kårval. Skälet är att vi måste frigöra resurser till våra viktiga kampanjer för sänkta hyror och bättre miljö.De senaste mandatperioderna har kårstyrelsens agerande präglats av brutna överenskommelser; inskränkt rätt för enskilda ledamöter att yttra sig samt lägga förslag; misstankar om jäv samt till och med hot om våld! Ett exempel är hur kårstyrelsen struntade i att anordna den manifestation för sänkta hyror man utlovat. Denna kritik delas också till stor del av andra kårpartier.

Rättvisepartiet har kämpat hårt de senaste åren
– bl a för sänkta hyror och för att få kåren att satsa på drogfria alternativ till studentpubarna. Det viktigaste vi åstadkommit har dock varit vid sidan om kåren. Våren 2007 anordnade vi en offentlig hearing med Bostaden. De tvingades försvara varför de, med en vinst på över 100 miljoner, ändå fortsätter höja hyrorna. Sedan hösten 2007 driver vi en kampanj för minskade utsläpp av växthusgas. Vårt krav på gratis kollektivtrafik skulle inte bara kunna minska bilåkandet och därmed utsläppen. Det skulle dessutom gynna grupper som idag har svårt att få ekonomin att gå ihop – t ex studenterna.

Rättvisepartiet kommer att fortsätta sin kamp för sänkta hyror och för renare luft. Vi hoppas kunna involvera många studenter i dessa kampanjer. Demonstrationer utanför miljötoppmötet i Köpenhamn 2009 är en höjdpunkt. På detta sätt fortsätter vi att kämpa för studenternas rättigheter. Vi kommer även att fortsätta bevaka kårfrågor, bl a via våra platser i Umeå kommunfullmäktige. Den senaste tidens turbulens har visat att det behövs en förändring inom Umeå Studentkår.

Återigen: vi siktar på att ställa upp i framtida kårval
. Vi vill, med ny kraft, ta itu med den osunda politiska miljö som dagens kårstyrelse skapat. Men också göra om kåren till en organisation som vågar ta kamp – exempelvis för sänkta hyror.

Tim Cambrant,
Marie Bergqvist,
Davis Kaza,

Rättvisepartiet Socialisterna

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!