Kampanj mot SD-rasismen

Sverigedemokraterna gör årets val till det mest rasistiska och kvinnohatande någonsin. I Luleå delar de ut rasistiska och kvinnofientliga t-shirts.

SD:s utspel om ”fängsla och utvisa”, skylla på invandrare och ”nej till sosse-feminism” gör allt för att splittra. SD vill öka förtrycket med visitationszoner, utegångsförbud, vattenkanoner och rentav militär. SD vill utvisa homosexuella.

SD:s företrädare är ofta dömda för brott mot kvinnor och barn, vilket är en återspegling av deras kvinnofientliga politik. I deras tv-kanal Riks sa de till exempel att kvinnor hellre röstar vänster eftersom kvinnor ”är irrationella och känslostyrda”.

Det är en skandal att andra partier kopierar SD och sparkar nedåt.

SD attackerar välfärden och kvinnodominerade yrken. I Luleå röstade SD för att konkurrensutsätta (privatisera) nästan all kommunal verksamhet, till exempel äldreomsorgen.

Rättvisepartiet Socialisterna står för antirasism, socialistisk feminism och arbetarkamp – mot splittring. Vi säger sanningen: De som plundrar Sverige är banker, storföretag och de superrika! Vi måste kämpa tillsammans mot högerpolitiken, nedskärningarna och det kapitalistiska systemet. ■

Foto: Elin Gauffin

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!