Kampanjgrupper på skolorna bygger Elever mot rasism

2010-12-01 18:14:24
Elever mot rasism har hittills bildat fem skolgrupper i Stockholm – och fler är på väg.

I slutet av november genomförde Elever mot rasism i Stockholm skolmöten på bland annat Södra Latin, Katarina Norra och Fryshuset. Stämningarna bland eleverna är klart antirasistisk. Sammanlagt har fem skolgrupper mot rasism bildats.
Intresset har även varit stort vid våra bokbord och vi har sålt en hel del antirasistiska handböcker och knappar, vilket är ett välkommet tillskott till Elevkampanjens kassa.
Skolan är en spegel av samhället och det måste finnas en motkraft mot Sverigedemokraterna och rasism ute på varje skola, i varje bostadsområde och på varje arbetsplats för att kunna skapa en bred rörelse mot rasism.

Patricia Degerman

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!