Kampstämning på valupptakt

Uppemot 40 personer slöt upp på RS Haninges valupptakt. Foto: Mathias Toivonen

–Haninge behöver upprustning på alla områden – omsorg om äldre och barn, bostäder, kollektivtrafik, miljö. Kampstämningen var på topp på Rättvisepartiet Socialisternas valupptakt i Jordbro i lördags.

Ett 40-tal personer samlades och fick först lyssna på appeller från fyra av RS kandidater. Stödet och intresset visades tydligt i insamlingen till valfonden som slutade på över 12 000 kronor.

Robert Bielecki visade hur RS i flera kampanjer tillsammans med unga, föräldrar och personal har lyckats stoppa nedskärningar, till exempel av fritidsgårdar och barnomsorg på obekväm arbetstid.

– Nätverket Nej till Marknadshyra är ett exempel på att kamp lönar sig. Med över 200 protester lyckades vi stoppa regeringens förslag, berättade Elin Gauffin, som själv ingick i ledningen för kampanjen.

Kampen mot rasismen är en aktuell fråga som togs upp av Louise Strömbäck, fackligt aktiv i Seko i tunnelbanan. Just nu handlar det om Sverigedemokraternas rasistreklam på ett av tågen, som facket och SL-personalen protesterar emot.

– Vår valkampanj får ännu bättre respons än tidigare val. De andra partierna syns knappt till, kommenterade Mattias Bernhardsson, som också berörde RS miljö- och klimatkampanjer.

Efter de fyra talen följde fika, frågor och synpunkter från åhörarna. Flera nya deltagare anmälde sig till att vara med i valkampanjen och en blev ny medlem i RS.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!