Kårval i Umeå: RS försvarade sina 3 mandat

2007-05-16 12:48:20
Med 134 röster (10,3 procent) försvarade Rättvisepartiet Socialisterna (RS) sina tre mandat i kårfullmäktige vid Umeå Studentkår. 134 röster var en ökning från förra året med sex röster. RS viktigaste frågor i valet handlade om kamp för sänkta hyror och alkoholfria alternativ till studentpubarna.
För Rättvisepartiet Socialisterna är dock inte positionerna i kårfullmäktige den viktigaste delen i arbetet på universitetet.
För oss är kampanjer för sänkta hyror, mot rasism och till försvar av a-kassa och arbetsrätt det viktigaste, som vi kombinerar med arbetet i både kårfullmäktige och kommunfullmäktige.

Rättvisepartiet Socialisterna på Umeå universitet

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!