Kårval i Umeå: RS försvarade sina 3 mandat

2007-05-16 12:48:20
Med 134 röster (10,3 procent) försvarade Rättvisepartiet Socialisterna (RS) sina tre mandat i kårfullmäktige vid Umeå Studentkår. 134 röster var en ökning från förra året med sex röster. RS viktigaste frågor i valet handlade om kamp för sänkta hyror och alkoholfria alternativ till studentpubarna.
För Rättvisepartiet Socialisterna är dock inte positionerna i kårfullmäktige den viktigaste delen i arbetet på universitetet.
För oss är kampanjer för sänkta hyror, mot rasism och till försvar av a-kassa och arbetsrätt det viktigaste, som vi kombinerar med arbetet i både kårfullmäktige och kommunfullmäktige.

Rättvisepartiet Socialisterna på Umeå universitet

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!