Khaled från Sudan får stanna

2007-02-21 16:23:13
Förra veckan kom ett glädjande besked för Khaled Adam Hamid från Sudan. Den långa kampen för uppehållstillstånd har äntligen gett utdelning. Khaled beviljades permanent uppehållstillstånd av migrationsdomstolen i Göteborg, som upphävde Migrationsverkets tidigare avslag.

Khaled har en bakgrund i Sudan som kämpe på universitetet mot regimen. Han blev tillsammans med 7 andra sudaneser känd i Göteborg för en 3 veckor lång hungerstrejk. De spenderade dag och natt ute i centrala Göteborg i regn och blåst.

Tre avslag

Khaled har tidigare i Offensiv berättat om sina 3 avslag, om det krigsdrabbade området han flytt ifrån, om hur hans familj körts bort från sitt hem och om hur stora delar av hans stam har dödats.
Tillsammans med Rättvisepartiet Socialisterna och Stödgruppen för sudanesiska hungerstrejkande, som sattes upp för att hjälpa till, och de hundratals som deltagit i protester, demonstrationer, debatter och blockader, har sudaneserna fört en lång och i många fall jobbig kamp för sin rätt till asyl.
Khaled är den sjätte som beviljats uppehållstillstånd, men är än så länge den enda som har fått ett permanent sådant.
Innan jul beviljades 5 stycken sudaneser som också deltagit i hungerstrejken och som har omfattats av den stora kampanjen tillfälligt uppehållstillstånd. Två av dem väntar fortfarande på besked, varav ytterligare en ska upp i Migrationsdomstolen inom en snar framtid.
Rättvisepartiet Socialisterna kommer att fortsätta driva på för att asylrätten ska respekteras och permanent uppehållstillstånd beviljas också dem som hittills bara fått tillfälliga uppehållstillstånd.

Kristofer Lundberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!