Kollektivtrafik I offentlig regi!

Demonstrera Stockholm 24 oktober

”Vi som jobbar inom kollektivtrafiken har de senaste 30 åren upplevt konstanta försämringar sedan kollektivtrafiken privatiserades. Med privatiseringen kom upphandlingarna, där lägst pris vinner. 

För oss som får kollektivtrafiken att fungera har detta inneburit sämre arbetsmiljö genom tuffare tjänster och scheman med färre anställda. 

Det är viktigt att vi inom kollektivtrafiken går samman och kräver en bra arbetsplats med bra arbetsmiljö, där säkerheten går först i alla lägen.

Vi ska inte behöva bli sjuka på och/eller av jobbet, för att bolagen ska få ut allt högre vinster. 

Du som jobbar inom kollektivtrafiken i Stockholm, kom till Landstingshuset tisdagen den 24 oktober kl. 12:00 för att demonstrera för mänskliga förhållanden och bättre arbetsmiljö! 

Vi kräver att kollektivtrafiken ska tas tillbaka i offentlig regi, utan vinstkrav/intresse. 

  • Värna säkerheten och arbetsmiljön! 
  • Tillsammans är vi starka!”

Det skriver anställda i Stockholms kollektivtrafik i ett flygblad som sprids inför demonstrationen.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!