Kom till European Social Forum

2008-09-03 15:26:18
European Social Forum (ESF) drar sig allt närmare. Mellan den 17 och 21 september hålls i Malmö debatter, seminarier och kulturaktiviteter med deltagare från hela Europa. Rättvisepartiet Socialisterna (RS) mobiliserar nu för fullt, inte minst inför massdemonstrationen som hålls kl 13.00 i Rosengårds centrum med marsch till Pildamsparken, där allt avslutas med en fest.

Under forumet kommer en uppsjö av högaktuella teman att diskuteras; bostadskamp, antirasism, asylrätt, miljö- och klimatfrågor, global ­handel och matkris samt mycket mer. Men RS tycker samtidigt att avståndet till Malmöborna, främst ungdomarna och de lågavlönade blir för stort, då ESF-ledningen tar ut avgifter på mellan 200 och 500 kronor för att delta på mötena.
Det drar ner ambitionsnivån på forumet och mötena riskerar endast bli för de redan frälsta med stor plånbok.

ESF är utan tvekan en arena för nödvändiga diskussioner om hur kampen för rättvisa kan gå vidare, vilket politiskt innehåll de stora rörelser­na och den fackliga kampen behöver anamma för att nå resultat.
Därför behöver forumet var ett forum för verklig debatt.
ESF har flera dragplåster från etablissemanget som kommer att låta än mer radikala under forumet, men som sedan kommer att fatta politiska beslut som går i en helt annan rikt­ning.

Flyktingaktivister, inklusive oss från Rättvisepartiet Socialisterna (RS), som är involverade i flera asylkampanjer kommer att ställa de socialdemokrater som vägrade att ge flyktingamnesti mot väggen, och gräsrotsaktivister som kämpat för bättre lön och villkor under vårens strejker, ska inte behöva stå och hålla med LO-basen Vanja Lundby-Wedin om fackliga strategier.
RS, CWI, Socialistiska Studenter och Elevkampanjen kommer att sam­la till en livlig antirasistisk del av massdemonstrationen som en del av kampanjen Sänk Rasismen. RS kommer att samla in namnunderskrifter och kampanja på gator och skolor än­da fram till demonstrationen med antirasisthandböcker och knappar. Alla som vill hjälpa till i Malmö kan ringa 0763-25 27 90.
Mattias Bernhardsson

RS möte under ESF

China in turmoil – mass struggle and environmental disaster

Kina är i världens blickfång. Men dess så kallade ”ekonomiska under” baseras på slavarbete och statligt förtryck.
Trots det ägde 87 000 massprotester rum under 2005. Vart är Kina på väg? Mot en ekonomisk supermakt eller en ny revolution?

Söndag den 21 september kl 09.30
Folkets Hus, sal 7, Nobeltorget i Sofielund

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!