Kommunalare beredda till strid

2006-11-15 13:40:56
På onsdag (dagen då denna tidning trycks) kommer personal från ett antal olika äldreboenden i Luleå att träffas för att diskutera gemensamma aktioner vad gäller löner och arbetsvillkor.

– Genom våra arbetsplatsbesök som vi gjort bland annat i valkampanjen har vi träffat många som är frustrerade över varför det aldrig görs något mot de ständiga försämringarna. Nu försöker vi samla dessa till gemensamma aktioner, berättar David Hedberg, undersköterska och medlem i Rättvisepartiet Socialisterna.
Träffen är viktig som en förberedelse inför nästa års avtalsrörelse där det behövs rejäla lönelyft för kommunals lågavlönade grupper. Minst lika viktigt är dock arbetsmiljön och den allt mer begränsade omsorg som de äldre får.
– Vi kommer att diskutera frågor som personaltäthet, helgarbete och delade turer och de allt mer omfattande arbetsuppgifter som inte täcks upp av mer personal, berättar David Hedberg.
– Förhoppningsvis blir detta starten på ett upprop som kan sprida sig runt om i kommunen och att vi verkligen tar en strid med politikerna, som nyss gynnat sig själva med rejält högre arvoden, avslutar David Hedberg.
Jonas Brännberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!