”Kongo – Solidaritet!”

2008-02-27 15:36:01
Ett 50-tal flyktingar från Kongo skrek slagord, sjöng och demonstrerade genom centrala Stockholm fredagen den 22 februari.

Deras ilska riktas mot ökande hot om utvisningar till Kongo. Migrationsverket har gett ut falska ”resehandlingar” till flera kongolesiska flyktingar. Dessa dokument sägs komma från Kongos ”migrationsverk”, men denna myndighet har enbart hand om utlänningars resor inom Kongo. ”Dokumenten” är inte likadana för alla flyktingar, utan verkar vara tillverkade ”efter behov”.
Utanför riksdagen talade Bodil Ceballos, riksdagsledamot för miljöpartiet, och Per-Åke Westerlund, Rättvisepartiet Socialisterna.
Därefter gick tåget till migrationsminister Tobias Billströms kontor, där representanter för flyktingarna lämnade över en protest till Andreas Olinen, politiskt sakkunnig hos ministern. Olinen sade att han inte kände till något om dokumenten, men lovade att svara. De kongolesiska flyktingarnas oro förstärks av nya rapporter om den humanitära katastrofen i Kongo och av Migrationsverkets ökade ansträngningar att utvisa flyktingar till Eritrea, Afghanistan, Irak och andra länder.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!