Krigsmotståndet växer, trots repression

Av Marco de Laforcade, Socialist Alternative i Boston // Artikel i Offensiv

I Boston har över 200 studenter arresterats. Med hjälp av nya bestämmelser i den lokala ordningsstadgan som gjordes 2023, för att rensa gatorna från hemlösa, har borgmästaren Wu, demokratiska partiet, beordrat attacker på studenterna. Samtidigt som universitetsledningen sprider lögnen om att studenternas protester är ”antisemitiska”.
Trots detta har rörelsen fortsatt att sprida sig och ett nytt steg vore att de fackföreningar som organiserar universitetens anställda omedelbart bör anta uttalanden som reser samma krav som studenternas krav och vidta strejkåtgärder för att stänga ner högskolorna.

Stora fackföreningar som UAW (bilarbetarfacket), som redan har uttalat sig för ett eldupphör, behöver nu gå vidare med samordnade landsomfattande strejker i kombination med att man drar tillbaka sitt stöd till Biden i valet och istället tar sig an uppgiften att bygga upp ett oberoende arbetarparti som kan utmana de två kapitalistiska partierna i valet i. Endast en revolutionär och internationellt organiserad student- och arbetarrörelse kan ha den kraft som krävs för att stoppa USA:s finansiering av Israels krig och få till stånd ett permanent eldupphör. ■

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!