Krönika: ”Andrew Tate, varsågod att lämna planet”

Krönikören Lo Gauffin.

av Lo Gauffin // Artikel i Offensiv

På Tiktok finns det allt möjligt. När jag ligger hemma och scrollar känns det ibland som om jag tappar hjärnceller bara av att lyssna på när vissa personer pratar. En av de här personerna är Andrew Tate. Om du inte redan vet vem Andrew Tate är har du nog bott under en sten. Men han är i alla fall en multimiljonär som har blivit känd på Tiktok för sina åsikter och råd. Nu kanske du undrar, vad har han gjort för att bli så rik? Jo, han har övertalat sina flickvänner att börja med webcamming samt startat ett företag och tjänat en massa pengar på det.
Andrew Tate är en väldigt opinionerad man och han är inte rädd för att dela med sig av sina åsikter. Han anser att vissa saker i samhället är kvinnors uppgifter, medan andra saker är mäns uppgifter. Han tycker att kvinnor är svaga och odugliga, och när Hollywoodfilmer visar scener när kvinnor slår män är det enligt honom orealistiskt och falskt, eftersom en sån sak aldrig skulle kunna hända i verkligheten.
Mannen ska alltid betala för allt i ett förhållande och i gengäld ska kvinnan städa i hans hem. En riktig man bör inte heller visa känslor. Andrew Tate tror inte på depression, utan anser att det är påhitt.

En gång skulle Andrew Tate flyga ett flygplan med en kvinnlig pilot och då blev mängden testosteron i hans kropp nästan lika stort som hans ego. Han blev så provocerad att han kände sig tvungen att lägga upp ett inlägg där han skrev typ ”de flesta kvinnor jag känner kan inte ens köra bil, så varför ska en kvinna flyga mitt plan?!”.
Andrew Tate anser att om en kvinna äger en Onlyfans, där hon tjänar pengar på sin alldeles egna kropp, har mannen hon är tillsammans med rätt till majoriteten av de pengar som hon tjänar, eftersom han äger henne och de intima delarna av hennes kropp. Men om det skulle vara tvärtom skulle såklart inte kvinnan ha rätt till några pengar som mannen tjänar.
Han säger att om en kvinna har haft sex med många personer minskar hon i värde, men om en man skulle ha sex med lika många är det ingen stor grej. Andrew Tate vill att män ska ha full kontroll över kvinnor, han vill att de ska stanna hemma och ta hand om hemmet, och de ska helst ha lika lite privatliv som han har IQ.

Nu kanske du tänker att det inte kan finnas så många som håller med om det Andrew Tate säger, men jag ser många unga killar som kommenterar ”common Tate win” under klipp där han yttrar sig på sexistiska sätt. Jag vet också att det till och med finns killar i min skola som ser upp till honom och håller med om det han säger.
Jag blir helt ärligt orolig för vår generation. Det är skadligt för hela samhället när vuxna människor påverkar unga på det här sättet. Jag har hört att Sverigedemokraterna delade ut t-shirts till fjortonåriga killar där det stod ”nej till sossefeminism”. Man undrar ju hur de killarna kommer att växa upp.
Häromdagen såg jag en Tiktok som citerade Andrew Tate: ”Women should have, in reality, but one single point: and that point is the child, which must be born and grow strong and which gives meaning to a woman’s whole life struggle”. Sen visade det sig att citatet egentligen kom från Hitler. Det låter precis som något Andrew Tate skulle säga. Att folk ser upp till någon vars åsikter om kvinnor liknar Hitlers är helt sjukt.

Så för att sammanfatta det hela, om du någonsin sitter på ett flygplan och inser mitt i luften att det är en kvinnlig pilot, tveka inte en sekund att säga ifrån, kvinnor kan ju varken köra bil eller slåss, så varför skulle de kunna klara av att flyga ett flygplan? Och om den kvinnliga piloten dessutom har haft sex med över 10 män, då är det bara att hoppa av planet – om du är en riktig alfa klarar du fallet.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!