Krönika: ”Till Natos lov”

Krönikören Katja Hildén.

av Katja Hildén // Artikel i Offensiv

Jag tar ju dagligen del av superoberoende och jättedemokratisk nyhetsmedia och jag har kommit fram till att Nato verkar ju faktiskt riktigt myspysigt. Alla i denna rara nalleklubb är så snälla och hjälpsamma och har finfin grannsämja.
Och varför kalla det för militärpakt egentligen, det är ju inte det som det främst handlar om. Vi håller varandra om ryggen och vår kärleksfulla gemenskap i sig skrämmer bort alla onda makter.
Och eftersom det inte talas om Natos brott mot folkrätten finns det nog inte och om det fanns så var det i förr i tiden för flera, flera, flera år sedan, typ 2019 eller så.
Och tänk, alla dessa underbara samarbeten vi kommer att ha med USA, Tyskland, Storbritannien, Frankrike, Finland, Norge, Danmark och som vi absolut inte redan har haft något som helst militärt samarbete alls med under hela långa tiden sedan andra världskriget. Jag fattar inte att både Ryssland och Kina har kunnat låta bli att ockupera oss? Vi har ju i princip tiggt om invasion under alla dessa decennier, helt isolerade från varenda form av tätt militärt samarbete.

Och framtiden, tänk vilken trygg och go framtid som nalkas ihop med gosiga Nato. Som Natomedlemmar utlovas vi total kärnvapenfrihet. Ifall vi inte själva vill ha några förstås. Det är heeelt och hållet vårt eget superduperdemokratiska beslut.
Och självklart kommer alla Natoländer komma till vår undsättning utan att vi själva behöver offra en enda svensk soldat för deras skull. Och om vi mot förmodan ändå skulle behöva det kommer vi snart ha en specialarmé bestående av de mest desperata underklassungarna vars framtid kommer att beskäras ytterligare när deras föräldrar och de själva ska stå för kostnaden för den yttepyttelilla militarisering som gulle-Nato ödmjukt ber oss om.
Jag brukar inte säga det så ofta men jag älskar USA! Det gör inget att det är lite på dekis, att nazister intar Vita huset, att USA:s kvinnor förlorar sina mänskliga rättigheter, att rasistiska mord är satt i system. Alla länder har ju sina små egenheter.
Så Nato, kom och ta oss! Vi betalar till och med för att bli tagna av dig! Med pengar, vapen och våra fattiga ungdomars blod!

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!