Läsarnas presstöd

Blåbruna regeringen avskaffar presstödet

De vill tysta oss

Den blåbruna regeringen avskaffar dagens presstöd och ersätter det med ett stöd som gynnar de alltmer likriktade lokaltidningarna, vilka ägs av de stora mediekoncernerna. Det är en attack på vänstertidningar och oberoende media som Offensiv. De vill tysta oss som protesterar. Offensiv är inte bara en tidning utan en organisation som organiserar kamp.

4 stora mediebolag gynnas

Enligt regeringens egen utredning räknar de med att det nya presstödet ska leda till att antalet så kallade ”nischtidningar” (miljökamp, facklig kamp, antirasistisk kamp etc) ska minska från 130 till 23 tidningar. En minskning med hela 82 procent; en tydlig slakt av mediemångfalden!
Kvarstående 3-4 stora mediebolag kommer att äga nästan varenda dagstidning. Ni vet de där tidningarna som INTE skriver om de stora demonstrationerna mot Israels krig mot Gaza, som rapporterar sporten från Italien och Finland men knappt något om generalstrejkerna, som blåser upp SD-bubblan med hets mot flyktingar, arbetarförorter, socialister och krigsmotståndare.
Men vi tänker inte låta oss tystas.

Vi förlorar 50 % av intäkterna

I slutet av denna månad, november 2023, erhåller tidningen Offensiv sitt sista presstöd. Det innebär ett tapp på 196 000 kronor i månaden – 50 procent av våra intäkter. Men vi lägger inte ned, vi ställer om.
Vi har en plan som innebär att vi säkrar Offensiv 2024 som en unik socialistisk röst och organisatör. Genom att förstärka Offensiv digitalt så sparar vi pengar på tryck och porto. Offensiv kommer ut varje vecka digitalt – rakt in i din mobil och läsplatta – plus var tredje vecka i pappersform, med 24 sidor istället för 16. Utöver kamprapporter från landet runt och internationellt så satsar vi på djupare artiklar och analyser samt fler dagsfärska artiklar på webben socialisterna.org.

En oberoende socialistisk röst

Genom att lansera läsarnas presstöd så hoppas vi öka antalet månadsstödjare och antal donationer. Ni är våra granskare!
Enligt det nya mediestödet ska Myndigheten för press, radio och TV granska det politiska innehållet. Det kallas ”demokratikrav”, men betyder i dagens kontext försök att censurera kritik mot t ex staten Israel, Nato, imperialismens olika krig eller att kalla SD-politiker för rasister när de säger rasistiska saker.

Så räddar du Offensiv

Om du inte redan gör det: Prenumerera!

socialisterna.org/prenumerera

Bli månadsgivare via autogiro!

Det är det mest praktiska sättet att prenumerera på tidningen och att stödja kampen. Välj mellan minsta beloppet 100 kr, 250 kr eller valfritt belopp:

socialisterna.org/stod

Alla som redan prenumererar: Maila in din E-postadress!

prenumerant@socialisterna.org

Redan månadsstödjare? Höj ditt månadsbelopp:

prenumerant@socialisterna.org

Ge ett bidrag!

Via swish eller bankgiro. Allt från 100-lappar till 1000-lappar och högre.

Swish: 123 311 40 48
Plusgiro: 87 96 49-2

(Betalningsmottagare Offensiv)

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!