Låt flyktingarna från Sudan stanna

2006-11-22 15:05:40
Sudanesiska asylsökande, stödgruppen för sudanesiska flyktingar och medlemmar i Rättvisepartiet Socialisterna manifesterade i fredags i centrala Göteborg mot att 80 procent av flyktingar från Sudan får avslag på sina asylansökningar.
Med tält, banderoller och bilder från det krigshärjade Sudan delade vi ut flygblad, samlade namn och lyssnade på tal.
Även utrikesminister Carl Bildt kritiserades för sina aktier i Lundin Petroleum.
– Vi kräver att Migrationsverket omvärderar sin syn på Sudan och erkänner det som ett osäkert land, sa Kristofer Lundberg från Rättvisepartiet Socialisterna i Göteborg, som var en av talarna vid manifestationen.

Salah Abdalasis 

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!