”Lokalvårdarna mot seger”

2008-03-14 10:06:46
Så lyder rubriken på fredagens Norrbottens-Kuriren, efter att s kommunfullmäktige-grupp backat och stoppat privatiseringen av lokalvården.
– Detta är en stor framgång och endast tack vare den kamp som de berörda har satt upp. Trots den massiva majoriteten i fullmäktige (bara RS och V var emot) stoppades förslaget. Det visar kraften vanliga arbetare och anställda har, om man bara går samman och kämpar, säger Jonas Brännberg, kommunfullmäktigeledamot för Rättvisepartiet Socialisterna.
Fortfarande hotas 30 procent av övrig teknisk service av privatisering, trots att den verksamheten redan är till stor del är på entreprenad.
– Förutom att det är dåligt för kvalité och arbetsvillkor kommer en sådan privatisiering var ett fullständigt slöseri med pengar. Till exempel interndebiterar den kommunala verkstaden 600 kr per timme. På vilken privat verkstad får du det priset om du dessutom ska ha bra service och prioriteras gentemot andra kunder?

Läs mer i Norrbottens-Kuriren
http://www.kuriren.nu/nyheter/artikel.aspx?articleid=3349061

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!