Lönedemonstration Stockholm 31 mars

2007-03-14 14:55:53
Kommunal Stockholms län har både ställt sig bakom och ”tagit över” det initiativ till en lönekampsdemonstration som tagits av medlemmar i sektion 26 och sektion 28.

– Upplägget blir en slags upptakt för Kommunals avtalsrörelse. Talare blir Kommunals ordförande Ylva Thörn och avdelningens ordförande Elisabeth Hammarstedt, säger Ingvar Jordås på Kommunal sektion 26.
Lena Ezelius, som just har avgått som ordförande i sektion 26, beklagar att det inte riktigt blir det tvärfackliga upplägg med inbjudan till andra LO-fack och utrymme för gräsrotstalare, som sektionen hade föreslagit.
Bland de arbetsplatsombud i sektion 28 som samlades på tisdag kväll hälsades ändå initiativet med entusiasm.
– Nu gäller det att mobilisera medlemmarna med hjälp av arbetsplatsombuden och andra fackligt aktiva, säger Bilbo Göransson i Kommunal sektion 28.
Tid: Lördag 31 mars kl 13.00
Plats: Slussen, Södermalmstorg

Arne Johansson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!