Luleå 25/11: Demonstrera mot a-kassaförslaget

2006-11-15 13:11:35
Lördag den 25 november hålls en demonstration i Luleå mot försämringarna av a-kassan.

Det är flera fackförbund som står bakom demonstrationen: båda lärarfacken, Kommunal, SKTF och nu har även IF Metall hoppat på.
Det är viktigt att många kommer och demonstrerar. Om demonstrationen blir stor kan det ge en impuls till hela Norrbotten att protestera. Stora protester kan även sätta press på LO och TCO att gå ett steg längre och utlysa en dags politisk strejk på den planerade protestdagen den 14 december.
Rättvisepartiet Socialisterna har drivit kampanj på arbetsplatser och på gator och torg.
Bland de som skrivit på RS namnlistor är det flera personer som tagit med sig uttalandet om krav på protester och politisk strejk till sina arbetsplatser.
Några av arbetsplatserna är SSAB, LKAB i Gällivare, Ferruform (Scania) och Sunderby Sjukhus.
Fackförbundet ST vid Luleå tekniska universitet har i ett uttalande uppmanat TCO att tillsammans med LO ”att utlysa en landsomfattande protestdag med politisk strejk 14 december”.
Det är hela tiden nya insändare i lokaltidningarna som visar på den ilska som finns mot regeringens attacker, men det har inte mynnat ut i aktioner än. Därför är det extra viktigt att demonstrationen blir bra.

Karin Wallmark

RS/Offensiv kämpar för:

  • Landsomfattande kampanj med tvärfackliga protestaktioner och demonstrationer från och med nu till riksdagsbeslutet den 20 december.
  • Politisk strejk och massdemonstrationer till exempel på eftermiddagen den 14 december. Med en politisk strejk skulle Sverige stanna och en mobilisering till demonstrationerna underlättas.
  • Rusta till strid i avtalsrörelsen, för kompensation för attacken mot a-kassan, del av de skyhöga vinsterna och mot en ny låglönemarknad – för minst 1 000 kronor i lönelyft till alla och att ingen ska tjäna under 18 000 kronor per månad för heltidsarbete.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!