Luleå: 3 101 namn för 18 000 kronor i minimilön

2007-05-30 11:08:29
Rättvisepartiet Socialisternas kampanj för höjda löner för kvinnor och låginkomsttagare fortsätter. Med högerregeringens attacker blir kraven ännu viktigare.

Partiets kommunfullmäktigeledamöter i Luleå har skrivit en motion till fullmäktige med krav på en höjning av lägstalönen till 18 000 kronor. Innan måndagens kommunfullmäktigemöte överlämnades 3 101 namn till kommunstyrelsens ordförande Karl Petersen med samma krav.

Vad tycker du Petersen?

– Vi vill veta vad du tycker om kravet att de med lägst lön borde få en rejäl höjning, förklarade Signe Engström när hon överlämnade namnen.
– Kommunal har fått ett jättebra avtal och jag tror inte vi kan gå över det, svarade Petersen.
– Det nya avtalet ger fortfarande bara en lägstalön på 15 300 år 2009 för ej yrkesutbildade och 17 000 för yrkesutbildad. Vi anser att lönen måste upp till 18 000 kronor redan i år, sade Signe Engström.

Jonas Brännberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!