Luleå: ”För ett hållbart skogsbruk – sätt stopp för kalavverkningar”

Hans Olsson från Hyggesfritt skogsbruk var en av talarna.

Fredag den 24 september var det dags för globala manifestationer för klimatet; i Luleå var det protest utanför Smedjan kl 14-15. Rättvisepartiet Socialisterna (RS) deltog på manifestationen där vi hade bokbord med bland annat knappar och informationsblad. Vi delade även ut flygblad till förbipasserande. 

Jonas Brännberg från RS var konferencier och presenterade de inbjudna talarna. 

Bland annat talade Linnea Backman, som tidigare under dagen hade blockerat trafiken i protest mot att så lite görs för att göra det lättare att inte använda bil.

En annan intressant talare var Hans Olsson från gruppen Hyggesfritt skogsbruk inom Naturskyddsföreningen, som talade om behovet av ett hållbart skogsbruk utan kalavverkningar. 

Sammanfattningsvis var det en bra manifestation med många tänkvärda ord från de olika talarna som alla betonade hur viktigt det är att vi alla tar klimathotet på största allvar. ■

Carina Nordström

Rock Lipponen, RS.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!