Luleå: ”Jag vill inte äta lunch med Sven Otto”

2006-12-20 14:42:43
Demonstrationen i Luleå samlade några hundra demonstranter, trots ösregn och dålig information.

Talarna beskrev hur arbetslösa skulle drabbas av den försämrade a-kassan, men misslyckades helt med att förklara syftet: att tvinga fram en låglönemarknad.
Rättvisepartiet Socialisterna var de enda som ledde talkörer. Det mest uppskattade uppträdandet gjordes av underhållaren Ronny Eriksson som sjöng den nykomponerade sången ”Jag vill inte äta lunch med Sven Otto”, med anledning av förstapriset i moderaternas ”Årets arbetare”-tävling. Ronny Eriksson kommenterade även kravet på politisk strejk.
– Jag tycker det ändå är intressant att diskutera det här med politisk strejk. Fackföreningsrörelsen har ju en himla makt, är det inte dags att börja använda den?
Han gav också sossarna och Göran Persson en extra känga.
– Nu tycker jag i alla fall att det vore en bra idé om socialdemokraterna valde en socialdemokrat som partiledare.
Jonas Brännberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!