Luleå kan backa om veganmaten

Låt unga få veganmat i skolan om de så önskar!

av Liv Shange Moyo // Artikel i Offensiv

Efter en storm på sociala media, och ett utspel med gratis växtbaserade burgare från luleföretaget Bastard Burgers tillsammans med veganmatsbloggaren Gustav Johansson, säger nu Emma Engelmark (S) att Luleå kommun ska ”se över” sin måltidsstrategi och sikta på ”mer varierad kost” för att minska klimatavtrycket. 
Ett steg i rätt riktning, men samtidigt ett hån mot alla berörda elever och mot kökspersonalen som gjort klart att de inte har några problem med att laga veganskt varje dag – krävs det kändisglans för att S ska inse att det är 2019? 

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!