Luleå: Nya rivningshot och nya protester

2006-08-11 18:54:46
Som vi tidigare skrivit om i Offensiv hotas fyra hus på Sandgatan i Svartöstaden av rivning. I husen bor många barnfamiljer som nu tillsammans med andra Svartöstadsbor protesterar.

Svartöstadens intresseförening har skrivit ett brev till Tekniska nämnden i Luleå där de sågar alla argument för rivning. Med hjälp av en expert på plan- och bygglagen har de visat att husen kan stå kvar, oavsett om detaljplanen ändras till bostadsändamål eller inte. Antingen rustar kommunen husen och fortsätter hyra ut dem – eller så kan de sälja dem, anser intresseföreningen:
– De kommer inte ändra sig idag. Men det här är borde bara vara början på mer protester, sade Anna Widén, när hon tillsammans med ett tiotal andra från uppvaktade Tekniska nämdens möte.

Bara början

Tekniska nämndens ordförande Margareta Lindbäck (s) lovade vid mötet att komma med ett svar på nämndens nästa möte den 24 maj.
Nu planeras för nya protester, bland annat har det föreslagits en demonstration helgen innan i Svartöstaden.

Jonas Brännberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!