Luleå: Sänk Rasismen-kampanj på skolorna

2006-10-18 14:36:29
Johanna Helmvall är med och driver Sänk Rasismen i Luleå.

Hur går det i kampanjen?
– Vi har bokbord på skolor nästan varje dag. Vi har märkt att det finns rasism på skolorna, men också att det finns dom som vill protestera mot det.
Vi har en kampanjgrupp på Örnen, och flera intresserade på Hertsöskolan. Vi har också träffat en tjej från Jokkmokk som vill dra igång kampanjen där.

Vad finns det för planer?
– Nu på lördag ska vi ha torgmöte i stan. De nya eleverna från kampanjgruppen har också pratat med sina lärare som gick med på att ha Sänk Rasismen-lektioner i sina klasser.
– Vi kommer också att genomföra en studiedag i samband med Kristallnatten (9 november), för att diskutera mer om hotet från rasismen men också om socialism som ett alternativ.
– Den stora höjdpunkten blir demonstrationsdag den 30 november.

Karin Wallmark

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!