Lund: 400 demonstrerade mot nazistvåldet

av RS Lund

400 protesterade i Lund mot de våldsamma nazisterna i NMR (Foto: RS Lund).

Lördagen den 8 juni demonstrerade cirka 400 personer i Lund mot den våldsamma nazistsekten Nordiska motståndsrörelsen (NMR).

NMR hade lördagen innan (den 1 juni) sparkat ner Vänsterpartiets bokbord i centrala Lund och attackerat en grupp antirasister med sparkar och tillhyggen.
Polis tillkallades och arresterade ett antal NMR-medlemmar. Trots att nazisterna på given signal gått till samlad attack och att alla som arresterades var medlemmar i NMR valde polisens presstalesperson att kalla händelsen som ett bråk mellan två olika grupper. Det tog tre dygn innan polisen valde att ändra sin version av händelsen!

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!