Lyckad Area Turns Red

2012-09-06 10:54:00
Den 1 september anordnade STARK (Stockholms antirasistiska kulturförening) en festival i Tanto på söder i Stockholm. Där hölls fyra olika seminarier kopplade till antirasism och det fanns mat och bokbord. Ett 100-tal personer i alla åldrar deltog på festivalen.

Det första seminariet handlade om förortskamp och behovet av organisering i förorten. Pantrarna – för upprustning av förorten och Megafonen inledde. De talade om sina erfarenheter i Biskopsgården i Göteborg och i Husby i Stockholm, där de kämpar mot nedskärningarna i förorten. De talade även om sin kamp mot den negligering som förorten och förortsbor dagligen möter i borgerliga massmedia.

Mattias Gardell, religionshistori­ker och författare, talade under dagens andra seminarium om högerextremism och islamofobi.
Han avslutade med att poängtera att om inte vänstern i Sverige går samman och står upp för sin politik finns det en risk för att högerextrema partier fortsätter att gå framåt.
Det tredje seminariet ­handlade om fackföreningsrörelsen och antirasism, med historikern Håkan Blomqvist och Gunnar Westin, fackligt aktiv brevbärare.
Den sista seminariet var med Jonas Bergström från Aktion mot deportation.
Han pratade om kampen mot tvångsutvisningar, den inhumana flyktingpolitiken och dess utveckling under de senaste åren.
Han påminde om att Ny Demokrati under sina år i riksdagen hade 20 förslag i sitt program angående flyktingpolitiken och att 19 av dessa förslag idag är genomförda. Jonas tog också upp om vikten av att alla organisationer inom vänstern borde vara med och organisera blockader, då det är en extremt viktig fråga för den antirasistiska rörelsen.
Allt som allt var det en väldigt bra festival, med exceptionellt bra diskussioner.

RS Stockholm

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!