Malmö: 1 000 tågade i Regnbågsparaden

2008-10-08 15:58:38
Malmös motsvarighet till Pridefestivalen, Regnbågsparaden, lockade 1 000 personer under lördagen den 27 september.

Paraden marscherade i ungefär två timmar, från Stortorget till Folkets Park, där det hölls ett par tal i eftermiddagssolen. Stämningen var lättsam och åskådarna fick en del ko- miska intryck från de mest utsmycka-de paraddeltagarna. Fantasifullt kläd­da deltagare dansade på lastbilsflak till musiken som omgav hela demon­strationståget.
Rättvisepartiet Socialisterna (RS) var självklart på plats med fanor och banderoller. RS fick bra respons på kampanjen mot nazistvåldet. Det är uppenbart att det saknas ett riktigt arbetarparti i staden, och detta avspeglar sig i folks nyfikenhet och positiva reaktioner då de möter RS- medlemmar under de olika aktiviteterna.

HBT-rörelsen behöver bredda sin kamp för att gå framåt. Den bör riktas mot nedskärningar på skolan, mot nazism och rasism och mot Europas inhumana flyktingpolitik. Skolpersonal och lärare behöver utbildas i HBT-frågor för att bättre kunna ge stöd åt HBT-personer, som ofta har svårt att komma ut med sin sexuella läggning samt att motstå mobbning och trakasserier.
Ammar Khorshed

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!