Marxistiskt sommaruniversitet – Stöd ISA!

Virtual Marxist University arrangeras av International Socialist Alternative den 18-25 juli. Över 1 200 socialister från hela världen är anmälda att delta digitalt. Rättvisepartiet Socialisterna är den svenska sektionen av ISA. Medlemmar och nära sympatisörer kan delta på 60 olika seminarier.  
Intresserad? Maila till rs@socialisterna.org!


Vi behöver din hjälp! Ge ett bidrag för att bygga ISA 

Vi lever i extraordinära och turbulenta tider – vi är mitt uppe i en global pandemi, där kapitalismen dras ner i sin allvarligaste ekonomiska kris på generationer. Denna historiska hälsokris har blottlagt det kapitalistiska systemets misslyckande, då land efter land visar sig vara oförmöget att agera tillräckligt och dödssiffran fortsätter att öka.
Vi har bevittnat ett spektakulärt utbrott i Black Lives Matter-rörelsen som sprider sig från USA till många delar av världen, vilket visar på en törst efter handling och förändring, samt unga människors vilja att kämpa mot den rasism som är ingrodd i det kapitalistiska systemet.

International Socialist Alternative (ISA), aktivt i över 30 länder, har i hela världen ställts inför en utmanande situation i vilken vi har tvingats agera under nedstängningar och karantän. Det har begränsat vår förmåga att genomföra våra vanliga aktiviteter: att ha möten, samla in pengar och nå ut med våra tidningar på det vanliga sättet. 
Vi har svarat upp mot den utmaningen, hittat nya sätt att få kontakt med allmänheten genom vårt onlinearbete, samt genom att erbjuda våra analyser av händelseutvecklingen till nya skikt av arbetare och unga. Detta har inkluderat vår nya internationella livesändning ”World to Win” som streamar på YouTube och Facebook varje söndag.
För att vår organisation ska stå så väl rustad som möjligt lanserar vi en internationell insamling med ett mål på 90 000 euro (strax under 950 000 kronor). Denna appell kommer att vara en del av vårt stora sommar­event Virtual Marxist University, som äger rum den 18-25 juli. Själva appellen kommer att vara en del av det avslutande stormötet den 25 juli – vilket kommer att sändas offentligt på lördagen den 25 juli kl 15.00. 

Från Världskongressen i januari, där socialister från hela världen samlades.

90 000 euro är ett ambitiöst mål som återspeglar våra planer att ingripa i kampen runt om i världen under denna nya och explosiva period. 
Det är nödvändigt för oss att samla in pengar på det här sättet för att täcka kostnaderna för produktionen av våra publikationer och andra material, att täcka resekostnader för våra internationella organisatörer, för vårt internationella solidaritetsarbete samt stödja rörelser och kamp i olika delar av världen, att betala för utrustning som vi behöver för att kunna genomföra vårt arbete och kunna hyra kontorslokaler – bland mycket annat.
International Socialist Alternative skiljer sig åt från de vanliga politiska organisationerna på så sätt att vi inte tar emot några bidrag från vare sig storföretag, rika sponsorer eller från den kapitalistiska staten. Det är väldigt viktigt att vara självständig på det här sättet – vi står för vanliga arbetarklassmänniskors intressen, inte den rika elitens. Vi får in pengar genom gräsrotsdonationer från vanligt folk, som stödjer oss och som håller med om våra idéer.
Kan du ge ett bidrag på 100, 200, 500, 1 000 eller 2 000 kronor för att hjälpa oss att nå vårt mål och fortsätta vårt arbete runt om i världen under den kommande perioden? Du kan skicka pengarna på swish eller plusgiro till Offensiv, skriv ISA-insamling.
Swish: 123 240 32 85
Plusgiro: 87 96 49-2

Tack på förhand!

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!

Intresserad?

Socialistiskt Alternativs partiföreningar har möten varje vecka som diskuterar socialistisk politik, marxistisk analys, arbetarkamp i historien och program. Vi planerar den aktuella kampen och verksamheten.
Är du intresserad av att delta? Maila till rs@socialisterna.org

Nyheter från ISA

Rättvisepartiet Socialisterna är den svenska sektionen International Socialist Alternative.

Skip to content