Massivt motstånd i Högdalen

2008-01-16 12:54:11
– Vi ställer upp och demonstrerar den 21 januari och den 11 februari och gör allt för att stoppa utförsäljningen.

Över 200 personer trängdes på Fria Teatern i Högdalen på Hyresgästföreningens möte mot utförsäljningen till privata hyresvärdar. Stämningen var massiv mot högerpolitikernas försök att kuppa igenom en stor försämring.
– Privata hyresvärdar innebär bland annat att man tappar den interna kön i Familjebostäder och andra bolag i allmännyttan. Rätten till reparationer och upprustning försämras, berättade Hyresgästföreningens representanter.

Privata hyresvärdar

Vi som redan bor i fastigheter som har privatiserats, genom försäljningen av Högdalens centrum till brittiska Boultbee, varnade också för vad som händer när man får privata värdar.
Boultbee har begärt hyreshöjningar på 14 procent i Fältöversten, 12 procent vid Ringen och 5 procent i Högdalen. Det ska jämföras med allmännyttans höjningar på drygt 2 procent. Boultbee driver samtidigt kampanj för att sälja ut till bostadsrätter. I Högdalen har nu Boultbees hyresgäster gjort en kravlista med krav på upprustning, bland annat bättre ventilation och bättre underhåll.
Per-Åke Westerlund

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!