Maud mot väggen

2006-08-15 22:18:59
Maud Olofsson skulle på MVG (Mera VictoriaGallerian) i Umeå signera sin nya bok ”Min dröm för Sverige”. Boken handlar bland annat om centerpartiets sinnebild för hur Sverige ska vara och styras.

Vi samlades utanför MVG cirka en timme innan centerledaren anlände. Där stod vi med en banderoll och plakat mot centerpartiets förslag på ungdomsavtal, som innebär att den som är under 26 år med omedelbar verkan ska kunna bli sparkad utan anledning under de första två åren.
Då Maud anlände så var vi direkt på henne, men hon ville inte prata med oss. Vi gick sedan in och ställde oss utanför Presstop där signeringen skulle ske.

Ingen folksamling

Några av oss gick in och pratade med Maud. Vid bordet fanns knappt några fans som ville ha en autograf.
Men hon var ändå väldigt avvisande och ville inte diskutera.
– Är du lite androgyn? frågade hon en av medlemmarna i partiet, som hon först trodde var en kille.
De människor som var där och ville ha böcker blev allt färre och färre – till sist var det bara Maud och några centerpartister. Det fanns inte direkt någon folksamling kvar, fast egentligen var det aldrig någon.
För övrigt var Västerbottens Folkblad där och fotade och intervjuade.

Maja Ljuslinder
Rozitha Söderström

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!