Medlemsballongen som sprack

2006-05-11 11:30:33
Skandalerna med SSU:s medlemssiffror fortsätter. I fjol uppgav SSU i Västerbotten att man hade runt 1 800 medlemmar. 600-700 av dessa skulle finnas i inlandet. Detta skulle innebära dubbelt så många som alla de andra ungdomsförbunden redovisar tillsammans.
Nu visar en granskning som SVT:s Västerbottensnytt genomfört att SSU Västerbotten har 321 betalande medlemmar, och ett 50-tal i inlandet. På ett år måste alltså 83 procent av medlemmarna ha gått ur. Distriktsordföranden Nils Larsson dementerar uppgifterna, och säger att siffrorna är missvisande. Men allt tyder på att Västerbottensnytt har en korrekt siffra. Det finns för övrigt anledning att betvivla sanningshalten i att SSU i Västerbotten skulle ha dryga 300 medlemmar. I Skellefteå har man till exempel inte redovisat någon verksamhet sedan 2003. Affärerna inom SSU, men också inom de andra politiska ungdomsförbunden, visar att dessa ungdomsförbund nästintill helt förlorat sin bas bland ungdomar.
Davis Kaza

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!