”Militärstyre bra för Thailands tillväxt”, sa Sveriges ambassadör

2006-09-27 13:25:38
”Att premiärministern störtades och militären tog över spred ingen oro på finansmarknaderna. Responsen på kuppen i Thailand tycks snarare ha varit en besvikelse över att kuppen inte skapat tillräckligt med möjligheter att köpa- och sälja” (brittiska Independet 23 september).
Men de utländska investerarna var inte ensamma om att välkomna kuppen i Thailand.
”Det som händer är allvarligt, men militärkuppen kan skapa lugn i landet. Den osäkerhet, både politiskt och ekonomiskt, som har präglat Thailand sedan februari kommer förhoppningsvis att försvinna. Det är bra för viktiga beslut och det är bra för ekonomin och tillväxten, sa exempelvis Jonas Hafström, Sveriges ambassadör i Thailand, till Sveriges Radio dagen efter kuppen.
Samma dag skrev Dagens Nyheter att: ”Flygen går som vanligt till Thailand. De svenska resebolagen ställer inte in några resor till Thailand”.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!