Miljökampanj på inskrivningsveckor

2008-02-06 12:14:21
Rättvisepartiet Socialisterna startade terminen på universitetet under inskrivningsveckorna. Vi arbetade med vår kampanj för renare luft och minskade växthusgasutsläpp i Umeå och globalt.
– Det var roligt att träffa nya och gamla studenter, säger Philipp Nerger, utbytesstudent från Tyskland och medlem i RS, som deltog under kampanjveckorna.
– Vi fick bra respons eftersom vi kom med konkreta lösningar och en positiv anda när det gäller att bekämpa miljöproblemen. Styrkan i vår kampanj är att vi presenterar mer effektiva lösningar än att bara källsortera och duscha kortare tid på morgonen.
Kampanjveckorna innehöll både bokbord på universitetet och på Ålidhems centrum, där många studenter handlar. Den 31 januari arrangerade vi även ett offentligt möte om miljöfrågorna på universitetet.
Totalt samlade vi in över 400 kronor till kampanjen på bokborden, och tre personer var intresserade av att hjälpa till med något mer, exempelvis flygbladsutdelning.
– Det roligaste med kampanjveckorna var dock att få träffa studenter som känner till vårt parti sedan ett tag tillbaka, och som gläds åt att vi har börjat jobba med miljöfrågorna också, avslutar Philipp Nerger.

Davis Kaza

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!