Miljoner i demonstrationer mot Mubarak

2011-02-09 13:00:19
I fredags (den 4 februari) var Kairo återigen fyllt av en miljonstark demonstration i protest mot Mubarak. Efter den traditionella fredagsbönen fyllde en enorm folkmassa Tahrirtorget och det blev snabbt omöjligt att ens ta sig igenom trängseln.

Stämningen bland demonstranterna var hoppfull. Efter att de våldsam­ma angreppen från Mubaraks rå-skinn slagits tillbaka kände folk att styrkeförhållandena hade svängt öv­er till demonstranternas sida.
Enligt pressen har det förekommit demonstrationer i alla stora stä­der i Egypten. Det måste ha varit miljontals människor som demonstrerat över hela landet i fredags.
Nu kräver demonstranterna att alla ledande figurer inom regimen ska ställas inför rätta, inklusive Mubarak. När man ser denna enorma protestvåg är det omöjligt att tro att Egypten kan vrida tillbaka historiens hjul; det finns helt enkelt ingen väg tillbaka längre.
Massiva arbetaraktioner, inklusive en generalstrejk, för att störta Mubarak och hela den ruttna, brutala regimen måste organiseras tillsammans med en offensiv för att ta över makten. Detta skulle bereda väg för bildandet av en regering för arbetarna och småbönderna och al­la de som har utnyttjats av kapitalis­men och den nuvarande regimen.
CWI-reporter, Tahrirtorget, Kairo

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!