Mina 1 000 nummer av Offensiv:

2012-05-17 18:03:48


Veteranprenumeranten och Husbybon Gunnar Johansson.

Började läsa Offensiv 1973

Det måste ha varit i slutet av 1973 när min bror kom hem med de första numren av Offensiv och tyckte jag skulle läsa. Han tyckte att det skulle ­vara något för mig.
För att markera min självständighet dröjde det rätt länge innan jag tog mig tid att läsa tidningarna. Men när jag väl gjorde det, jag minns plats och känsla fortfarande, kände jag direkt att detta var den politik som var min.
Sedan dess har relationen till tidningen varit oförändrad och nu – 1 000 nummer senare – förmedlar Offensiv fortfarande den politik som jag ser som den enda som ska kunna avskaffa svält, förtryck och krig.
Siv Norlin

Fortfarande oöverträffad

Offensiv hade och har svaren, även om de var och är svåra att vinna dem omedelbart. Aldrig opportun i kraven. Ingen kompromiss om målet.
Ingen annan organiserade mer stöd i kampen mot Connex avskedande av mig. Avskedet var en attack mot en radikal facklig kamp.
Ingen annan tidning, blad, maga­sin eller till och med gratis utdelningar har kunnat mäta sig med ”offensivarnas” försäljningsresultat. Det har retat inte bara byråkrater utan  även delar av den övriga vänstern.
När man når en annan fas av sitt engagemang är Offensiv överlägsen i att informera sig om politiken och den kamp som pågår. Ibland är kampen tillbakapressad. Men den finns där och det finns att läsa om i Offen­siv, där den kommersiella mediavärl­den tiger still.
Perspektiven, analysen och slutsatserna är fortfarande oöverträffade.
Om steget tas fullt ut att utöka antalet sidor kommer det att ge än mer styrka och stärka den kraft som arbetsrörelsen inte kommer att ­kunna undvara för att nå den seger vi alla eftersträvar.
Per Johansson
tågförare

På vår sida

Offensiv är för den lilla människans möjlighet att ta del av och påverka händelser både globalt och lokalt. Bra är till exempel bildandet av Nätverket Järvas Framtid, som har engagerat befolkningen i viktiga boende- och levnadsfrågor och visat på ett resultat som bevarandet av våra hus.
Gunnar Johansson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!