Mitt 2021: ”Jag stortrivs med mina kamrater”

Carina Nordström (Foto: Natalia Medina).

av Carina Nordström // Artikel i Offensiv

Mitt 2021? Ja, för snart ett år sedan, när jag nyårsaftonen 2020 satt och tittade på tv, tänkte jag så här: Om ett år så måste ju denna pandemi vara slut. Men inte! 

Vi har ju under det senaste året drabbats av muterade varianter av viruset som till exempel delta och nu senast omikron. Om vaccinet hjälper mot det sistnämnda, tja, därom tvistar väl de lärda. 
Jag har verkligen saknat det här med att få gå på exempelvis hockeymatcher och musikkonserter vilket jag tycker mycket om och uppskattar. Tack och lov så har vi kunnat ha digitala partiföreningsmöten samt VMU (ISA:s Virtual Marxist University), men har ändå saknat det här med att få träffa partikamraterna i ett fysiskt rum.

Det har gått relativt bra att stå på stan med namnlista och försöka sälja tidningar med handsprit på bokbordet samt genom att ändå försöka hålla avstånd till folk. Därför var vår partikongress i början av december 2021 i Haninge, Stockholm ett enormt lyft för mig och säkert även för mina partikamrater. Det var så härligt och trevligt att få träffa alla kamrater, programmet var mycket bra och jag stortrivdes. 
Detta är något som jag verkligen har saknat och jag ser redan nu fram emot att få fara iväg till nästa konferens eller kongress.

Slutligen vill jag bara säga om den lilla höjningen av min pension med 400 kronor per månad efter skatt att nog är det bättre än ingenting alls. Det skulle dock ha behövts en tusenlapp i höjning per månad för att man ska kunna leva ett drägligt liv även som pensionär efter ett långt arbetsliv. Kampen fortsätter!

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!