Modigt motstånd trotsar Putins repression

Rättvisepartiet Socialisternas systerorganisation i Ryssland, Sotsialisticheskaya Alternativa, på protesterna den 31 januari.

av Robert Bielecki // Artikel i Offensiv

Tiotusentals ungdomar och arbetare gick återigen ut i demonstrationer mot Putins korrupta styre och arresterande av politiska opponenter den 30-31 januari.

Med polisens brutala och överväldigande repression försöker Putin slå ner mot och skrämma alla de som vågar protestera mot Navalnyjs gripande och mot hans regim överhuvudtaget. Många tusentals har fängslats.

Rättvisepartiet Socialisternas systerorganisation i Ryssland, Sotsialisticheskaya Alternativa, har deltagit i alla de protester som har ägt rum de senaste månaderna i Ryssland och som den 23 januari och 30-31 januari har tagit sig uttryck i imponerande demonstrationer, givet covid-19-restriktioner och brutal repression. 
På banderoller har vi budskapet att ”en ny tsar kräver ett nytt 1917”, som syftar till den ryska revolutionen 1917 som avsatte tsaren och gjorde det första verkliga försöket till ett demokratiskt socialistiskt samhälle.

Den 2 februari arresterades hundratals när de återigen demonstrerade, denna gång utanför domstolen i Moskva där rättegången mot Navalnyj hölls. Han dömdes på tisdag kväll till ett 3,5 års långt fängelsestraff.
Kampen mot den auktoritäre Putin och det kapitalistiska system han representerar är lång och svår. De imponerande och berömvärda protesterna från ungdomarna och arbetarna förtjänar allt stöd. 
Sotsialisticheskaya Alternativa ingriper i rörelsen med ett tydligt program och försöker visa på och organisera en väg framåt, bort från förtryck, orättvisor och misär.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!