Mordhot mot antirasist i Luleå

2008-09-03 13:32:41
Uppemot 200 personer protesterade mot sverigedemokraternas torgmöte i Luleå för några veckor sedan. En av demonstranterna har nu blivit mordhotad. Offensiv har pratat med henne.

– De har tagit reda på mitt namn, var jag bor, mailadress, personnummer, inklusive de fyra sista siffrorna. Det är skrämmande, men de ska in­te få tysta mig, säger den hotade antirasisten.
– De avslöjar sin sexistiska kvinnosyn också, i hotbrevet kallar de mig bland annat vänsterhora och sossefitta. Jag har lagt upp en film från torgmötet på internet. De skrev att om jag inte tog ner den skulle de döda mig, förklarar hon vidare.

Polisen ser allvarligt på hotet.
– Polisen sa åt mig att låsa alla dörrar och fönster, för att de här galningarna kan göra vad som helst. Men de sa också att det inte fanns så mycket de kunde göra, berättar den hotade antirasisten.

Det finns de som argumenterar för att man inte ska störa ­rasisternas möten, eftersom det är deras demokratiska rättighet att föra ut sin propaganda. Men om rasister, eller nazister som följer i de­ras fotspår, får sätta dagordningen så avskaffas demokratin för alla an­dra.
Mordhotet är ett typiskt exempel på hur rasister och nazister bedriver sin politik.
Rasisterna måste stoppas från att bli etablerade i Norrbotten. Därför fortsätter Elevkampanjen att driva kampanjen Sänk rasismen på skolorna.
Bli aktiv du också!

Antirasist i Luleå

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!