Nazister mördade rörelsehindrad

2007-10-17 13:49:24
I juni torterades och mördades en rörelsehindrad man i Upplands Väsby av tre unga nazister. De tre hade alla kopplingar till nazistorganisationen nsf. En av dem var vid mordet dessutom medlem i nsf.
– Det är ett extremt våld, jag har sällan skådat något liknande, kommenterade Lars-Inge Franksson, utredare vid Norrortspolisen.
Efter att ha misshandlat och torterat mannen gjorde de Hitlerhälsning, och i deras datorer hittade polisen mängder av nazistpropaganda.
Flera medlemmar i nsf har dömts för mord:
  • Den 28 maj 1999 mördades polismännen Olof Borén och Robert Karlström av tre nazister. Två av dem var medlemmar i nsf.
  • Den person som först dömdes för mord på Kent Antonsson den 12 augusti 1990 och sedan för mord på Per Skogsberg den 6 juni 1995 gick med i nsf år 2000. De två mördades på grund av att de var homosexuella.
  • En av dem som utförde det bestialiska mordet på John Hron 1995 anslöt sig tre år efter mordet till nsf.
  • Den 9 september 1995 mördades Gerhard Gbeyo i Klippan av två nazister. Efter sina fängelsestraff fick de en ledande roll inom nsf-Klippan.

Källa: expo.se den 10 oktober

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!