Nej till bergtäkter i Tungelsta

Grusföretagens planer hotar ett unikt kulturlandskap. Foto: Mattias Bernhardsson

Stoppa de två planerade bergtäkterna i Ekeby och Västnora. Tungelstaborna ska inte tvingas leva med ständiga sprängningar, damm och lastbilskaos.

Det budskapet från Rättvisepartiet Socialisterna fick starkt stöd på Trädgårdsrocken i Tungelsta i lördags. Hundratals boende har överklagat och manifesterat i åratal mot grusföretagets planer på en bergtäkt. Närmare 800 boende är med i två motståndsgrupper.

Vi delade ut hundratals flygblad och fick bra respons på RS valmanifest. Det enda andra partiet som var där var Centern, som fick noll respons, rapporterade Arne Johansson och Peter McGregor. ■

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!