NEJ till höjning av SL-kortet – stoppa hyckleriet!

Bilder från torsdagens aktion:

  • Nej till höjning av SL-kortet – STOPPA HYCKLERIET
  • Så här ser inte ett klimatnödläge ut – INFÖR GRATIS KOLLEKTIVTRAFIK!

Protestaktion:
torsdag 10 oktober kl 16:30 – 18:00
Slussen // Södermalmstorg

PRESSMEDDELANDE:

Samma dag som det blir klart att SL-kortet höjs med 40 kronor och snart kommer vara över tusenlappen så deklarerar grönblåa styret i Stockholm ett klimatnödläge. Samma partier som höjt SL-kortet. 
Det enda trovärdiga hade varit att sänka priset på SL-kortet och det som hade motsvarat ett klimatnödläge hade varit gratis SL-kort.

Hur kan de ens med att kalla sig ”gröna”?

Redan innan detta dystra besked hade detta torgmöte planerats som nu utvidgas till en protest mot höjningen av SL-kortet:

Läs mer: Hur och vilket sorts system som kan ersätta kapitalismen?

Välkomna till ett torgmöte på Slussen. Vi samlas för att diskutera och uttrycka vårt missnöje över vad SL har blivit jämför med vad det kunde vara. Vi delar ut gratis ”SL-kort” (i form av väldigt snygga flyers) till alla eftersom vi menar att det enda rätta för att utmana massbilismen och ta klimathotet på allvar är att omedelbart införa gratis kollektivtrafik samtidigt som kollektivtrafiken måste byggas ut. Vakternas övervåld, rasismen, sexismen, de brutala spärrarna och de extremt höga priserna kommer vi också ifrågasätta.

Ett öppet SL är möjligt! Se till Berlin och Moskva där biljetterna inte är så dyra och varken spärrar eller vakter existerar. Glöm heller inte bort hur det var förut, ”70-kort” var inte så dyrt (det kostade just 70-kronor för SL-kortet).

Att betala 890 för en vagn fullproppad med reklam och spända vakter som stirrar på en är inte rimligt!

Läs mer: FN-toppmötet som svek klimatet

Det kommer att finnas möjlighet till att tala i ljudanläggningen för den som är villig.

Tillsammans kan vi förändra systemet!  

Läs mer: socialisterna i den historiska klimataktionsveckan

Inbjudare: Rättvisepartiet Socialisterna Stockholm och Unga Socialisterna

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!