Nordirland: Enad kamp mot sekteristiskt våld

2006-07-28 14:09:18
NORDIRLAND Den 7 maj misshandlades en 15-årig student från en katolsk familj, Michael McIveen, till döds i staden Ballymena, en stad som domineras av protestanter. De senaste åren har det förekommit många sekteristiska strider mellan protestantiska gäng och gäng från Ballymenas katolska minoritet (20 procent), och det var bara en tidsfråga innan någon skulle dödas.

Socialistiskt svar

Socialist Party (CWI i Nordirland) och Socialist Youth i Ballymena (motsvarande Elevkampanjen) kampanjade efter mordet för ett politiskt svar på sekterismens splittring.
I det flygblad som Socialist Youth spred i Ballymena poängterade man att: ”Svaret på Michaels död borde vara en massiv mobilisering i form av demonstrationer och andra aktioner från Ballymenas arbetare och ungdomar under parollen: Nu räcker det – Stoppa det sekteristiska våldet”.

Ciaran Mulholland

Socialist Party
(CWI i Nordirland)

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!