Norrbotten: Årsmöte som visade ett aktivt kämpande RS

av RS Norrbotten

RS Norrbotten har varit med i massor av kamp det senaste året (Foto: RS Norrbotten).

Rättvisepartiet Socialisterna Norrbotten höll i helgen årsmöte och studiedag. Dagen fylldes av utåtriktad aktivitet, perspektiv för länet och samkväm.

På mötet konstaterades att ett hektiskt år ligger bakom oss, från valkampanj till en uppsjö nya rörelser och protester. Året börjades med en stagnerande stålindustri och en begynnande kris av historiska proportioner för socialdemokratin som fortsatt att såga på den gren man sitter på i och med skolnedläggningarna i Luleå, vilket har väckt högljudd kritik inom S.
Deltagarna fick rapporter från en rad olika kamper som förts under året, äldrevårdsupproret i Luleå som skakade om Kommunal, klimatstrejker med Fridays For Future, asylkampen med Låt Oss Leva som drivit igenom uppehållstillstånd, antirasism med 2 000 som protesterade mot NMR den 1 maj ifjol och den fortsatta kampen mot nazisterna under valet. 

Det har även varit solidaritetsmanifestationer för revolutionen i Sudan och de strejkande hamnarbetarna i Sverige, socialistisk feminism och enighet på 8 mars och pridefestivaler samt skolkampen som nyligen skakat om Socialdemokraterna med de största demonstrationerna i Luleå på många år.
Nu riktas blicken mot den kamp som ständigt blossar upp inom olika delar av samhället, störst av allt för klimatet och offentlig service: skola, vård, omsorg och boende. Det som knyter samman kampen är dels den högerpolitik som förs och ligger bakom, dels de växande stämningarna om att måttet är rågat, nedskärningspolitik och utarmning av inlandet har gått för långt.

Rättvisepartiet Socialisterna i Norrbotten siktar in sig på ett år av arbete för att bygga grunden för ett nytt arbetarparti för allas vår och planetens frihet och framtid.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!