Norrbotten: Rädda vården!

2011-02-23 16:31:35
Sjukvården i Norrbotten hotas av stora besparingar. Och sjukvården i Norrbotten är redan för hårt bantad.
Den 16 februari hölls ett öppet möte om närsjukvården i Kiruna. 500 kirunabor kom till stadshuset för att diskutera närsjukvårdsutredningen med utredaren Caj Skoglund. Även frågan om den nedläggningshotade kirurgin kom upp på mötet.
Vid Kalix sjukhus har personalen fått munkavle och oroar sig för repressalier. En arbetsgrupp för sjukhusets framtid har bildats, men  landstingsrådet Kent Ögren sa att han inte vill ha med anställda på sjukhuset i den.

Caj Skoglunds närsjukvårdsutredning kallas av ho­nom själv för en ”larmrap- port”, miljoner måste sparas, prognoser säger att det handlar om uppemot 400 miljoner kronor.
Trots att landstingsskatten har höjts dras landstinget i Norrbotten med besparingskrav. Utrymme för att höja politikernas arvoden fanns det dock, vilket beslutades i slutet av 2010.
Storföretagens fortsatta vinstrekord och bonusfester visar att det finns pengar, men kamp krävs för att resur-ser ska gå till bland annat sjukvården.
Johanna Evans

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!