Nu drar ESF igång

2008-09-24 18:45:37
European Social Forum i Malmö blir ett unikt tillfälle för vänsterorganisationer från hela Europa att samlas för att diskutera politik och uttrycka sina åsikter genom manifestationer och demonstrationer.

Evenemanget invigs onsdagen den 17 september, och det kommer under veckan att hållas över 200 seminarier och workshops, och ett stort antal konserter, filmvisningar och teaterföreställningar kommer att genomföras. En demonstration, under parollen ”En annan värld är möjlig”, kommer att genomföras under lördagen och väntas locka runt 20 000 demonstran­ter. Rättvisepartiet Socialisterna kommer självklart att bedriva aktiviteter i Malmö under denna vecka. En del av syftet med arbetet under ESF är att starta upp en aktiv partiförening i Malmö.
På torsdagen den 18 september kommer det att genomföras en ”deportationsfri dag ” utanför Migrationsverket kl 11.00. RS/CWI kom- mer samma dag kl 14.00 att hålla sitt första stormöte med titeln ”The rise of class struggle in Europe and new workers’ parties” i Studiefrämjandets lokal på Ystadsgatan 53 i Sofielund. En gatufest kommer att genomföras kl 20.00 utanför stadshuset på fredagen. På lördag hålls alltså den stora demonstrationen med start kl 13.00 i Cronhielmsparken, Rosengård.
RS avslutar sina ESF-aktiviteter med ett möte på söndag morgon kl 9.30, på temat ”China in turmoil – mass struggle and environmental disaster”, i Folkets Hus på Nobeltorget i Sofielund. Mötena kommer att va­ra gratis och självklart är alla välkomna. Är du intresserad av att närvara eller vill ha mer information? Ring då på 070-326 65 94.
Ammar Khorshed

RS/CWI-möten under ESF


The rise of class struggle in Europe and new workers’ parties
Torsdag den 18 september kl 14.00
Studiefrämjandets lokal, sal 202, Ystadgatan 53 i Sofielund

China in turmoil – mass struggle and environmental disaster
Söndag den 21 september kl 09.30
Folkets Hus, sal 7, Nobeltorget i Sofielund

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!