Nu hotar slakt på välfärden

2009-04-15 20:45:35
Oron sprider sig nu i Sveriges kommuner och landsting sedan regeringen i vårbudgeten fräckt väljer att ignorera alla rop på hjälp.

– Vi skattebetalare tvingas gå in och rädda bankerna och deras vinster, men vården har de inte bråttom att rädda, förklarade sjuksköterskan Per Johansson, som startat en kampanj mot de föreslag­na nedskärningarna av vart sjätte jobb på länssjukhuset i Sundsvall, på en fråga i SVT.
I Umeå kommun kompenserar regeringens bidrag nästa år bara för 60 av de 340 miljoner kronor som förloras i minskade skatteintäkter på grund av till exempel alla som sparkas från Volvo Lastvagnar.
Ingrid Eriksson, som är kommunfullmäktigeledamot för Rättvisepartiet Socialisterna och toppar ArbetarInitiativets EU-lis­ta, vill se ett kommunalt uppror för att rädda jobb och service.
– Vad som nu hotar är oacceptabelt. På kommunens sjukhem har t ex personaltätheten redan minskat med 20 procent, eller fem timmar per boende och vecka, de tre senaste åren.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!