Ny hamnstrejk i Göteborg

2009-05-13 20:53:05




En strejk i måndags i Göteborgs hamn stoppade i stort sett allt stuveriarbe­te under två timmar på måndagsförmiddagen från klockan 07.30 till klockan 09.30.

Stridsåtgärden var utlyst av Svenska Hamnarbetarförbundet avdelning 4 Göteborg i protest mot att ar- betsgivarna använt två blixtarbetare som strejk­brytare vid strejkerna i april.

Ytterligare fyra punktstrejker ska genomföras i maj.
Strejkerna i april var en protest mot arbetsgivarnas vägran att inkludera Hamnarbetarförbundet i förhandlingar gällande 130 varsla­de arbetare. Istället har man valt att endast förhan­dla med Transport som organiserar mindre än en femtedel av arbetarna i hamnen.
RS/Offensiv ger fullt stöd till Hamn4ans kamp mot strejkbryteriet och för rätten att få sluta egna avtal.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!