Ny president i USA

2008-11-06 16:54:40
När Offensiv går i tryck, natten mot onsdag, är det många timmar kvar innan alla röster har räknats i det amerikanska presidentvalet.

Det mesta pekar dock mot att USA:s president heter Barack Oba­ma, demokraternas kandidat. Obamas starkaste kort har varit den ekonomiska krisen och det enorma missnöjet med Bushadiministrationen.
I brist på arbetaralternativ i va­let har Obama väckt stora förhoppningar. Inte minst bland latinos, afroamerikaner och unga.
Men Obama och det parti han representerar står på storbolagens och de rikas sida. Därför kommer han inte att kunna åstadkomma den verkliga förändring som väljar­na hoppats på.
Det behövs ett nytt, tredje parti i USA som står på arbetarnas och de fattigas sida.
Mer i nästa nummer av Offensiv

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!