Ny samlingsplats för Facklig Offensiv

Kom med i den fackliga offensiven!

Strax innan jul lanserade fackligt aktiva medlemmar i Rättvisepartiet Socialisterna Facebooksidan Facklig Offensiv. Syftet är som det står i beskrivningen att skapa ”ett forum för diskussion och erfarenhetsutbyte, inspiration och initiativ gällande våra rättigheter, arbetsmiljö, kollektivavtal samt bredare samhällsfrågor”.
”Vi lever i en historisk brytningstid. Kapitalismen upplever en djup kris som lär bli långvarig. Sedan länge har makteliten blivit allt aggressivare i att öka sin makt och rikedom på arbetarnas bekostnad, och med krisen har detta kraftigt accelererat. Om vi ska ha någon chans att stoppa denna utveckling måste vi stå upp för våra rättigheter.”
Sidan har utan egentlig lansering fått en mycket bra start, med över 500 som gillar den och nått ut till fler än 8 000 personer senaste veckan. En stor boost var direktrapporteringen med videointervju med mera som Facklig Offensiv gjorde från segern vid Pågatågen, efter hotet om vild strejk.

Raymond Stokki.

”Att kunna inspireras av andra och dela med oss av fackligt arbete på golvet är viktigare än någonsin nu när arbetsgivarna och näringslivet allt mer attackerar våra grundläggande rättigheter.”
Raymond Stokki, fritidspedagog i Boden.

Johannes Lundberg.

”Vi måste hitta tillbaka till den fackliga grundideologin där kollektivets intressen ständigt är i centrum. Vi behöver organisationer där medlemmarna kan identifiera sig organisationen igenom. Kamp eller förhandling får aldrig utesluta varandra; kampen tar vid där förhandlingar inte räcker ända fram.”
Johannes Lundberg, som jobbar i Göteborgs kommun.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!